Welcome to the Invelos forums. Please read the forum rules before posting.

Read access to our public forums is open to everyone. To post messages, a free registration is required.

If you have an Invelos account, sign in to post.

    Invelos Forums->DVD Profiler Mobile: Mobile Technical Support Page: 1 2 3 4 5 6 ...48  Previous   Next
Android Application available here
Author Message
DVD Profiler Unlimited RegistrantStar ContributorDedcap
Registered: March 14, 2007
France Posts: 159
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
Hello,

I have try to install all the stuff yesterday and I failed
I have 2 way to connect my phone (Sony Ericson Xperia with android) and nothing works, Mass storage and the "software one"

so I tried to use the script below but it don't completely works and some line looks strange to me


Quoting RobAGD:
Quote:

The Robocopy.bat file I posted contains :

[code]
rem THIS SHOULD BE THE LETTER OF YOUR DEVICE WHEN MOUNTED AS A DISK
copy "C:\Users\Robert\Documents\Droid_DVDP\droid_dvdp.db" "%dev%:\droid_dvdp\collection.xml"
[/code]


I have try to open the file named droid_dvdp.db with an advanced text editor, it's not human reading so why renaming it into xml that should be human readable?
Any way this step works, just a copy but at the end I have no element in the collection so maybe it comes from here


Quote:

[code]
robocopy "%db%" "%dev%:\droid_dvdp\images" /MIR
[/code]

I don't understand this line
it should copy the picture?
why we call again the script that try again to create directory and again that copy the xml files?
Did i miss something? Is that an other script named robocopy?

Thanks for your help
The app looks good but empty for now and is very frustrated
 Last edited: by Dedcap
DVD Profiler Unlimited RegistrantStar ContributorDedcap
Registered: March 14, 2007
France Posts: 159
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
I had answer from the dedicated forum
I will put some answer here to help someone in case :D

robocopy is a command, unfortunately, it's not present on my old windows XP

It works well now, I have the 2 profile I select for the test

In fact the script wasn't correct for me
* it rename wrongly the DB file
  -> from droid_dvdp.db to collection.xml
* it don't put it at the right place
  -> it didn't put it into database sub-directory
* it use a command that wasn't on my old windows XP

I don't write it to complain or attack, just to help the new user like me that may want to directly reach the success
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantkitarolivier
Registered: March 16, 2007
Belgium Posts: 136
Posted:
PM this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting Dedcap:
Quote:
I had answer from the dedicated forum
I will put some answer here to help someone in case :D

robocopy is a command, unfortunately, it's not present on my old windows XP

It works well now, I have the 2 profile I select for the test

In fact the script wasn't correct for me
* it rename wrongly the DB file
  -> from droid_dvdp.db to collection.xml
* it don't put it at the right place
  -> it didn't put it into database sub-directory
* it use a command that wasn't on my old windows XP

I don't write it to complain or attack, just to help the new user like me that may want to directly reach the success



You can download robocopy as a microsoft tools for xp (included in seven), make a search on ms website.
Don't mix db and xml, it's not the same.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantkitarolivier
Registered: March 16, 2007
Belgium Posts: 136
Posted:
PM this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
There is a beta 0.2 of the plugin availaible. please read the post http://www.olivier-detry.be/ddvdp/viewtopic.php?id=16 for informations

Thank you.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantkitarolivier
Registered: March 16, 2007
Belgium Posts: 136
Posted:
PM this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Plugin version beta 0.3 on site.

Correct a problem with path containing spaces ('program files') and a type mismatch.

I hope it will solve hangs when scanning devices ...
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantMB17
Registered: September 29, 2009
Posts: 65
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
Thank you so much Olivier for the App!

I have a Galaxy S2 stock ROM.

I installed both the plugin and the Droid App (in Internal Storage - the 16GB portion; not in the External SD Card; should it be in Device Memory? How to do it?) . Run 'Export Collection' successfully. Nevertheless, as others, Droid DVDP Exporter did not find 'droid_dvdp_is_here'.

I then copied manually both the database and the images to my Internal Storage, and everything is there, Droid DVDP working.

I now have two questions:

- Did anyone using the SGS 2 find a workaround so Droid DVDP Exporter can find 'droid_dvdp_is_here' and do the Sync automatically? If so, how? If not, I could not download the Robocopy file posted here (I get server error). Can anyone help me download it and explain how to use it?

- Wondering if there is a 'search' in Droid DVDP which I could not find.

Thanks for any help!
 Last edited: by MB17
DVD Profiler Unlimited RegistrantRobAGD
Registered: June 3, 2007
United States Posts: 706
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
As it has been mentioned before there are a few oddities with tablets and how they handle the system memory and the physical SD cards memory space.

The issow I have found so far is that a LOT of tablets do now allow a "Charge Only" option the automagically mount the "sdcard" memory space and that blocks the plug ins ability to do what it needs to do.

The option at that point is to use a bat file and a program called robocopy to do the heavy lifting. I have that info posted on Oliviers web forum - http://www.olivier-detry.be/ddvdp/viewtopic.php?id=14

-R
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantMB17
Registered: September 29, 2009
Posts: 65
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
Thanks. As always, I can never connect to Olivier's website, so I can not grab these things...
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar Contributormreeder50
I was out of bullets
Registered: March 29, 2007
Reputation: Great Rating
United States Posts: 2,183
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting MB17:
Quote:
Thanks. As always, I can never connect to Olivier's website, so I can not grab these things...

What happens if you click this Link?
Marty - Registered July 10, 2004, User since 2002.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantMB17
Registered: September 29, 2009
Posts: 65
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
It happens the folowing (in every browser, any link in the website):

"Oops! Google Chrome could not connect to www.olivier-detry.be"
DVD Profiler Unlimited RegistrantRobAGD
Registered: June 3, 2007
United States Posts: 706
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Then it is something blocking it from you, it works for me from home, work and my cell.

-R
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantFingerlakes Dave
Registered: April 6, 2007
United States Posts: 426
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting MB17:
Quote:
It happens the folowing (in every browser, any link in the website):

"Oops! Google Chrome could not connect to www.olivier-detry.be"


MB,
  In no way trying to sound sarcastic, but, you may need to install Firefox to get to the site.
It may sound extreme, however, it may be the only workaround.

Dave
HTC Droid Incredible 2, not rooted, Gingerbread 2.3.5, 768 or 1gig internal (?), 32 gig SD card
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorNewEnglander
Registered: 11/13/2003
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
United States Posts: 1,911
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Why would he? I use Google Chrome and have no issue connecting to Oliver's site.
Signature banned: Reason out of date...
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantMB17
Registered: September 29, 2009
Posts: 65
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
I have previously tried with FF, Chrome and IE. Only Opera is not installed here. Very weird, only website that this happens...
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantFingerlakes Dave
Registered: April 6, 2007
United States Posts: 426
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting MB17:
Quote:
I have previously tried with FF, Chrome and IE. Only Opera is not installed here. Very weird, only website that this happens...

OK MB.
  At least you took the suggestion the right way.  I don't use Chrome. Usually if FF screws up I default to IE. 
Could it be something to do with ad blocking, anti-virus software or an extension?  Or even a DNS issue. (Although that should update within 24 hours or so of a new sight starting.)
Can you ping Oscar's site? Or run a trace route?

Dave
HTC Droid Incredible 2, not rooted, Gingerbread 2.3.5, 768 or 1gig internal (?), 32 gig SD card
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantMB17
Registered: September 29, 2009
Posts: 65
Posted:
PM this userEdit postDirect link to this postReply with quote
'Can you ping Oscar's site? Or run a trace route?'

I don't know how to do these...
    Invelos Forums->DVD Profiler Mobile: Mobile Technical Support Page: 1 2 3 4 5 6 ...48  Previous   Next